Video’s Carbage Run – Winter Editie 2018

Hieronder vind je de video’s van de eerste keer dat we meededen met de Carbage Run! In 2018, met ons oude Saabje (inmiddels RIP), vanuit München (Duitsland) via Ramnicu Valcea (Roemenië) naar Bratislava (Slowakije) in 5 dagen. Maandagochtend starten, vrijdagmiddag de finish. De beelden van deze geweldige roadtrip vind je hieronder!

Trailer

En dan gaat het echt beginnen. Dag 1. Vanuit München rijden we naar Ljubljana in Slovenië. Via Oostenrijk uiteraard. Een mooie route, stukken snelweg, mooie tochten door de bergen. Vooral Slovenië deed ons verrassen. Check de foto’s van de eerste dag via deze link en de video van de eerste dag hier direct onder. Scroll je verder, dan kom je natuurlijk bij de volgende dag terecht 🙂

Dag 1 – München (Duitsland), Oostenrijk, Ljubljana (Slovenië)

Na de overnachting in de Sloveense hoofdstad vertrokken we richting de hoofdstad van Servië, Belgrado. Via Kroatië. Niet de meest makkelijke etappe. Puinweggetjes door de heuvels, lange stukken snelweg en uiteraard weer een aantal opdrachten onderweg. Zie hier de foto’s van de tweede dag, met hieronder de video.

Dag 2 – Ljubljana (Slovenië), Kroatië, Belgrado (Servië)

En vanuit Servië rijden we de EU weer in. Maar niet direct richting huis. We schuiven nog een land op, naar Roemenië. Uitgestrekt, een ander kaliber wegdek, automobilisten met een ‘sportieve rijstijl’, zwerfhonden en ook een prachtige natuur en diversiteit. Dat we hier in Oost Europa zitten is wel duidelijk, maar het is ook zeker een prachtig land. De beelden hiervan zie je hieronder, en de foto’s vind je hier. Net over de grens nog even een noodzakelijke provisorische reparatie aan de auto moeten uitvoeren. Maar shit happens, het is niet voor niks de Carbage Run!

Dag 3 – Belgrado (Servië), Ramnicu Valcea (Roemenië)

Zo’n week vliegt voorbij. We zijn alweer over de helft. Langzaam komen we ook weer dichter bij huis. Het meest verre punt hebben we deze tocht bereikt. We gaan weer westwaarts! Vanuit Roemenië naar Hongarije. Debrecen welteverstaan! Net over de grens dus het grootste deel van de dag rijden we nog op Roemeense bodem. Zeker geen verkeerde route. Niet de dag dat we de meeste foto’s of video’s gemaakt hebben, maar wel een dag waar we heel veel gezien hebben.

Dag 4 – Ramnicu Valcea (Roemenië), Debrecen (Hongarije)

En dan zijn we ondertussen alweer aangekomen aan de laatste dag van deze geweldige reis. Op deze laatste etappe trappen we ons Saabje weer aan en tuffen we richting Slowakije, de hoofdstad welteverstaan! Voor de finish en de welverdiende pilsners danwel wijnen, wijnen, wijnen! En daarna zijn we er nog niet, we moeten nog een stukje huiswaarts! Maar dan zit de run er alweer op. Vol gas richting de medaille! De video vind je hieronder, de foto’s vind je hier!

Dag 5 – Debrecen (Hongarije), Bratislava (Slowakije)

Een geweldige reis, met geweldige belevingen, veel lol, veel kilometers, heel veel benzine, heel veel spanning toen we in Roemenië met een lekkende wagen stonden, heel veel spanning in de eerste kilometers na deze lekkage, nog meer lol toen we uiteindelijk fluitend thuis zijn gekomen met een provisorische tijdelijke reparatie, heel veel lol toen eenmaal thuis bleek dat na een dag of wat de lekkage gewoon weer deed alsof er niks aan de hand was, opgelucht waren we toen bleek dat dit prima te verhelpen was door het thermostaathuis te vervangen en zo kunnen we nog wel even door gaan. En dat gaan we ook doen. Want het jaar erop hebben we weer meegedaan, met dezelfde auto. Die foto’s en video’s vind je hier binnenkort op deze pagina. Klik even snel naar de fotogalerij en YouTube om deze nu al te bekijken.

Check hier de complete fotogalerij van de Carbage Run – Winter 2018, inclusief de heen en terugreis (geen video’s). En hieronder nog even een leuke bonusvideo! Alles wat in de dagmontages niet voorbij is gekomen vind je in deze ‘Deleted Scenes’ video wel! Van die filmpjes uit de categorie, omdat het kan. Why not?

Kijk ook even op onze Facebookpagina die we tijdens deze trip hebben bijgehouden!